Bio Zelený Čaj
Zelený čaj se - na rozdíl od černého čaje - nefermentuje. Nejlépe tak odráží tvar listů původní rostliny Camellia sinensis.
Díky šetrnému zpracování zůstává v čajových listech zachováno množství minerálních látek a vitamínů. Zelený čaj obsahuje hořkou látku tein, která nás stimuluje a povzbuzuje prostřednictvím nervového systému.
Suché čajové listy obsahují podobné množství teinu jako kofein v kávě. Uvolňování této látky v těle však probíhá pomaleji, takže vzniká dojem, že jsme déle čilí a bdělí. Obsah teinu závisí na druhu čaje, ročním období, sklizni, teplotě vody a době louhování.
Čajová rostlina se v Číně pěstuje a zpracovává na zelený čaj již několik tisíc let. Čína je tak nejstarší čajovou zemí na světě a lídrem v čajové kultuře. Žádná jiná země nepěstuje téměř tolik čaje.